Laks på grillen er både godt og enkelt.
Denne Laksefileten var 3,5 cm på det tykkeste og ble kjøpt "fersk" i en butikk med ferskvaredisk og fiskedisk. Fileten ble penslet med solsikkeolje på skinnsiden og oppå, krydret med salt og pepper og grillet ved indirekte varme. En del mesquite røykflis ble lagt i bløt samtidig som grillkullene ble startet, og da kullene var klare til grilling ble flisen lagt oppå kullene.
Da røyken steg opp av grillen og fylte den lille ute-kroken ved kjøkkenvinduet begynte jeg å frykte at fisken skulle få for mye røyksmak...
Grilltemperaturen var ca. 130 gr. C
Laksen lå på grillen ca. 20 minutter,
og i de siste 5 min. fikk laksen følge av asparges som ble lagt over direkte varme.
Laksen smakte nydelig og røyksmaken var akkurat passe - ikke for mye og ikke for lite,
servert med varm potetsalat, friske små salatblader, grillet asparges, rømme og sitron.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar