tirsdag 9. april 2013

Entrecote

I fryseren lå nakkekotelettene som vi skulle grillet til middag. Så da vi var på butikken måtte vi prøve å finne på noe som kunne grilles og spises sammen med potetsalaten som var i kjøleskapet.
Inne i den første butikken var det egentlig ikke noe veldig spennende. I den neste butikk var utvalget enda dårligere tross at butikken var større og nyere. Ja, så da gikk vi tilbake til den første butikken og kjøpte et stykke hel entrecote.


 
Hjemme på kjøkkenet ble entrecoten liggende på kjøkkenbenken for å holde på romtemperaturen. Før jeg startet grillbrikettene krydret jeg steken med pepper og salt. Og mens jeg ventet på at grillbrikettene skulle bli klare forberedte jeg poteter og asparges som også skulle tilberedes på grillen. (Nå var potetsalaten i kjøleskapet glemt og jeg gledet meg til råstekte poteter på grillen). Når grillen var klar ble kjøttet brunet på alle fire sider på direkte varme. Så ble brikettkurvene flyttet ut til kanten av grillen slik at steken kunne grilles videre på indirekte varme.
Da entrecoten var ferdig grillet ble den smurt med en blanding av smør, rikelig med hvitløk og persille, pakket inn i aluminiumsfolie og lagt til hvile.


Entrecoten ble tatt av grillen da kjernetemperaturen nådde 57 gr. men i løpet av hviletiden steg temperaturen til 65 gr. før den sank ned til 63 gr. da den ble skåret opp.

Potetene er skåret i skiver, smurt med olivenolje og drysset med "potetkrydder" (en krydderblanding fra butikken). Potetene stod på grillen hele tiden mens kjøttet lå på grillen.
Aspargesen ble grillet ca. 4 minutter på hver side over direkte varme.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar