mandag 8. april 2013

Lammelår i påsken

Endelig var det tid for lammelår, og denne påsken var planen å langtidsgrille låret ved lav temperatur i den grønne flotte kulegrillen. Alt gikk ikke helt etter planen, grilltemperaturen ble litt for høy, steken ble ferdig for tidlig, kjernetemperaturen i lammelåret ble kanskje også for høy, men smaken var god og tilbehøret ble godt, så alt i alt ble påskens lammelår en god opplevelse både på grillen og ved bordet.


 
 
Lammelåret ble smurt med en blanding av honning fra Osterøy, Dijon sennep og en gammel krydderblanding fra Provence.
 
 
 
Påskens lammelår ble grillet indirekte. Oppå brikettene var det rikelig med tørre fliser fra et gammelt plommetre som en gang stod i mine foreldres hage. Flisen ga rikelig med røyk i lang tid.
 
 
Lammelåret er lagt på grillen.
 
 
Egentlig hadde jeg tenkt at temperaturen på grillen skulle vært på ca. 150 gr. men gradene steg og la seg på rundt 200 gr.
 
 
Etter ca. 1 time.
 
 
Etter ca. 1 time og 20 minutter var lammelåret mer enn ferdig. Kjernetemperaturen var 63 gr.
 
 
Lammelåret er pakket i aluminiumsfolie med badehåndkle rundt seg.
 
 
I grillen, under lammelåret stod det et dryppfat med litt vann, og oppi denne samlet det seg en fantastisk kraft med smak av lam og røyk.
 
 
Det ferdige resultatet ble servert med grillete grønnsaker, poteter og en deilig saus basert på den fantastiske kraften som samlet seg i dryppfatet under steken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar