Fersk ananas er både godt og enkelt å grille. I dette tilfellet brukes den som dessert sammen med vaniljeis, men grillet ananas kan også brukes som tilbehør til f.eks. kylling.
Skjær vekk toppen av ananasen og skjær en skive på ca. 1 - 1 1/2 cm til hver som skal spise. Skjær ut den litt-trevlete-midten slik at det blir et hull i midten av hver skive og skjær vekk skallet.
Det skal være nok kokos til å vende de ferdig-grillete ananasene i, så derfor ...
Ta en passelig mengde kokos og rist denne i et foliebrett på grillen over direkte varme. Vend og rør litt rundt i kokosen slik at den ikke blir brent men får en fin farge. Vær rask å ta kokosen vekk fra varmen når den er ferdig slik at den ikke brenner seg og blir svart.
Bruk et kjøkkenpapir dyppet i matolje og smør grillristen med olje før ananasen legges på.
Ananasen grilles over direkte varme i ca. 3-5 minutter på hver side.
Når ananasringene er gjennomvarme og har fått flotte grillstriper vendes de i den ristete kokosmassen og serveres med vaniljeis.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar