lørdag 4. mai 2013

Skillingsboller med marsipan

I en boks hadde jeg lagt til side litt marsipan som var igjen fra en tidligere bakedag.
Etter å ha lurt litt på hvordan jeg skulle bruke denne marsipanresten fikk jeg et tips om
skillingsboller med marsipanfyll.

 1 kg hvetemel
5 dl h-melk
150 g sukker
1 ts salt
15 g kardemomme
1 stort egg
50 g gjær / 1 pk tørrgjær
150 g smør i terninger
 
Ha alle ingrediensene unntatt smør i en eltebolle, og elt i ca. 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene. Tilsett smør i små terninger, og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er inn i deigen. Legg deigen i en egnet bolle til heving. Dekk med plastfolie, og la den heve i 1,5 time.
 Kjevle ut deigen til en rektangel.
 Fordel marsipanen og litt hakkede mandler jevnt utover deigen.
Rull deigen sammen som en rullekake.
Skjær i passe tykke skiver (ca. 3 cm.) og sett dem på et steikebrett med bakepapir.
Steik ved 190 gr. C i ca. 10-12 minutter til bollene har fått en deilig og fristende gyllen farge.
Min marsipanrest passet til en halv porsjon med deig.
Jeg delte deigen i to, kjevlet ut og lagde ca. 20 små skillingsboller med marsipan og mandler.
Resten av deigen brukte jeg til vanlige skillingsboller, smurt med mykt smør og drysset med kanel og sukker, rullet sammen og skar opp til 20 små vanlige skillingsboller.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar