Grillbrikettene ble børstet og lagt til side. Disse skal brukes videre ved neste grilling.
Innsiden av grillbunnen ble vasket grundig med oppvasksåpe (samme såpen som jeg bruker til oppvask inne på kjøkkenet), oppvaskbørste og kjøkkenklut.
Vår erfaring er at vanlige kjøkkenprodukter gjør rengjøringen vel så bra, om ikke bedre, enn disse "flotte" grill-rengjørings-produktene som man får kjøpt rundt omkring.
Yttersiden av grillen ble også vasket med vanlig oppvasksåpe, oppvaskbørste og klut. Jeg fikk ikke helt vekk alle de vanskelige fett- og sot-flekkene, men grillen ser likevel pen og ren ut.
Om rengjøring av kulegrillen, står det i en av mine kokebøker: "Er den emaljerte overflaten veldig stygg, kan du bruke rens for keramiske kokeplater. påfør litt rensemiddel med våt, myk, ripefri svamp, så "våtvasker" du overflaten og polerer etter med en tørr, myk, støvfri klut".

Ved hver grilling blir grillristen smurt med matolje før maten legges på, og etter grillingen blir den varme grillristen børstet med en langskaftet grillbørste. Dette for å hindre at matrester fester seg og brenner seg fast på risten. Men likevel, i dag ble også grillristene vasket med klut og kost og såpevann.
Som sagt, ikke alt gikk vekk, men da jeg kunne smile til meg selv i bunnen av en nyvasket grill, sa jeg meg fornøyd med jobben.
Og skal jeg være helt ærlig, så har det vært en deilig vaskedag, og så er det bare å glede seg til neste gang.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar