Til tre brød:
1 liter vann
1 ts tørr-gjær / 15 g fersk-gjær
1 1/2 kg hvetemel
2-3 ts sukker
2-3 ts salt
1/2 dl solsikke olje
Gjæren røres ut i vannet og tilsettes ca. 1/2 kg mel til en tynn grøt.
Deigen skal stå lenge og heve, så derfor bruker jeg kaldt vann og lite gjær.
Når "grøten" har stått i ca. 1/2 time blandes resten av melet, sukker, salt og olje inn og alt eltes sammen godt og lenge. Jeg bruker en kjøkkenmaskin på laveste hastighet og elter i ca 15 minutter.
Deigen blir kanskje litt løs og klissete, men jeg tilsetter ikke mer mel før deiger er ferdighevet.
Bakeskålen smøres med olje på innsiden og deigen legges oppi. Skålen dekkes med plast og settes til heving på kjøkkenbenken til neste dag.
Når du våkner neste morgen er deigen klar til å formes til deilige rundstykker
og / eller brød, som kan stekes til frokosten.
Jeg elter inn mel i deigen slik at den slipper fingrene og holder en fin form.
Deretter former jeg 1/3 av deigen til rundstykker som stekes ved 200 gr. C i ca. 15 minutter
og serverer dem varme til frokosten.
Resten av deigen kan legges tilbake i bakeskålen og vente til etter frokost. Denne deigen formes til to fine brød som legges til etter-heving på pizzabakesteinen mens grillen klargjøres og varmes opp.
Pizzasteinen skal ikke varmes opp før brødene skal stekes.
Brødene stekes ved 180 gr C, indirekte varme i ca 40 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar