lørdag 8. juni 2013

Bruschetta med paprika

4 Loffskiver - ca 1 1/2 cm tykke skiver
3 paprika
3-4 ss olivenolje
1-2 fedd hvitløk
Friske urter - eks. persille, basilikum, timian
litt salt og pepper
Parmesan

Begynn med å svi paprikaene på skinnsiden direkte over kullene.
Skinnet skal bli nok så svart, men det gjør ingen ting.
Legg den svidde paprikaen i en skål og dekk skålen med plastfolie eller lokk
og la den stå i 15 minutter.
Ta av det brente skinnet (og hvis du har svidd paprikaen hel, tar du også ut frøene).
Skjær paprikaen i strimler og ha de oppi en skål.
Bland med olivenolje, finhakket hvitløk, friske urter, salt og nykvernet pepper.
Pensle den ene siden av loffskivene med olivenolje
og legg dem på grillristen, over direkte varme, med oljesiden ned til de har fått fine grillstriper.
Snu skivene og flytt dem til indirekte varme.
Fordel paprikablandingen over skivene og grill skivene under lokk i ca. 4-6 minutter
- jo lengre, desto sprøere.
Server bruschettaene med noen tynne skiver fersk parmesan på toppen og evt. noen dråper chiliolje.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar