mandag 20. januar 2014

Fylt lammebog


Det beste med lammestek uten bein er at den kan fylles med noe godt, og at den er lett å skjære opp i pene skiver. Beina som skjæres ut kan bli en god basis for en lammekraft.


1 lammebog
Salt og pepper - friskkvernet
4 fedd hvitløk
1 ts lønnesirup
1 liten bunt persille - frisk
Nettingstrømpe eller bomullstråd


Skjær ut beinet fra lammebogen, men behold det øverste leddet som håndtak. Øverste leddet på steken tilsvarer nederste leddet på dyrets fot - leggen. Bruk en skarp og spiss kniv og skjær forsiktig kjøttet fri fra beinet, og pass på at det blir minst mulig kjøtt igjen på beinet.
Legg kjøttet flatt utover bordet med innsiden opp. Kvern over salt og godt med pepper. Hell over ca 1 ts lønnesirupog legg på finhakket hvitløk og persille. Gni fyllet lett inn i kjøttet. Rull sammen kjøttet og trekk en nettingstrømpe utenpå. Har man ikke nettingstrømpe kan stekenrulles og surres med bomullstråd. Før den fylte lammebogen legges på grillen smøres den inn med matolje. 





Varm opp briketter og gjør grillen klar til indirekte grilling. 
Brun steken over direkte varme, ca 3 minutter på hver side. Fortsett grillingen med indirekte varme. Bruk steketermometer og når termometeret viser 65 grader er steken klar til å taes av grillen. 
Pakk steken inn i aluminiumsfolie og frotehåndkle og legg den til hvile mens du dekker bordet.
Server den fylte lammebogen med en god salat, poteter etter eget ønske og gjerne en god saus.

Er du blant dem som ikke griller hele året, kan lammebogen stekes i ovnen ved 180 grader til steketermometeret viser 65 grader og nytes med ønsket tilbehør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar