1/4 cup appelsinjus, friskpresset
2 ss limejus, friskpresset
11/2 ss ingefær, revet
1 ss brunt sukker
2 ts sennepspulver
2 ts salt
3 fedd hvitløk
1 ts svart pepper, friskkvernet
1 ts kummin, malt
1/2 ts kardemomme, malt
2 stk indrefilet av svin, hver på ca 400-500 g
ca 1 ss olivenolje
Bland alle ingrediensene til marinaden.
Legg svinefileten i en plastpose og hell på marinaden. Press ut luften av posen og knyt igjen. Plasser posen med svinefilet og marinade i kjøleskap i ca 4 timer.
Gjør grillen klar til direkte grilling, medium varme.
Ta fileten ut av kjøleskapet og posen. Tørk av fileten og la den ligge i romtemperatur i 15-30 minutter.
Marinaden helles over i en liten panne og varmes opp og kokes litt inn.
Indrefileten pensles med olivenolje og grilles over direkte varme til den har fått fine grillmerker på begge sider, ca 5 minutter. Pensle kjøttet med den innkokte marinaden og fortsett grillingen i ca 10-15 minutter.
Når kjøttet er ferdiggrillet legges det til hvile i ca 5 minutter før det skjæres opp og serveres med gode grønnsaker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar