torsdag 20. februar 2014

Sitrus-marinert indrefilet av svin




MARINADE:
3/4 cup cola
1/4 cup appelsinjus, friskpresset
2 ss limejus, friskpresset
11/2 ss ingefær, revet
1 ss brunt sukker
2 ts sennepspulver
2 ts salt
3 fedd hvitløk
1 ts svart pepper, friskkvernet 
1 ts kummin, malt
1/2 ts kardemomme, malt

2 stk indrefilet av svin, hver på ca 400-500 g
ca 1 ss olivenolje


Bland alle ingrediensene til marinaden.
Legg svinefileten i en plastpose og hell på marinaden. Press ut luften av posen og knyt igjen. Plasser posen med svinefilet og marinade i kjøleskap i ca 4 timer.

Gjør grillen klar til direkte grilling, medium varme.
Ta fileten ut av kjøleskapet og posen. Tørk av fileten og la den ligge i romtemperatur i 15-30 minutter.
Marinaden helles over i en liten panne og varmes opp og kokes litt inn. 

Indrefileten pensles med olivenolje og grilles over direkte varme til den har fått fine grillmerker på begge sider, ca 5 minutter. Pensle kjøttet med den innkokte marinaden og fortsett grillingen i ca 10-15 minutter. 
Når kjøttet er ferdiggrillet legges det til hvile i ca 5 minutter før det skjæres opp og serveres med gode grønnsaker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar