søndag 25. august 2013

Salat med grillete grønnsaker

Dette er egentlig en oppskrift på en grønnsaksrett som skal lages i stekeovnen inne på kjøkkenet, men jeg har flyttet den ut på grillen. Jeg bruker en grill-wokpanne, men det går fint å lage denne retten i en ildfast form eller i et foliebrett. Det hele handler om å få varmet / ovnsbakt noen grønnsaker og blandet inn en litt syrlig dressing, litt parmesan og noen friske urter.
Dette er en utrolig flott og god blanding som jeg i perioder lager som tilbehør til alt. Den smaker godt med en gang, men er også god når den er kald og dagen etter.

1 squash, i grove biter, gjerne uten kjerne
1 aubergine, delt i halve skiver, ca. 1 cm tykke
4 tomater, delt i to (eller fire)
2 paprikaer, delt i grove biter
1 løk, delt i 8 båter
2 fedd hvitløk, finsnittet
1 bunt asparges, renset for skudd og skrelt
16 gode sorte oliven
2 dl olivenolje
2 sitroner
salt, pepper og urter etter ønske
50 gram parmesanost, fersk, revet / skåret

1. Strø litt salt på squash- og auberginebitene og la det ligge i 5 minutter. Skyll og tørk med et kjøkkenhåndkle.
2. I foliebrett: Legg alle grønnsakene, unntatt aspargesen, pent i et foliebrett. Hell over olje, salte og pepre godt, og sett foliebrettet på grillen
ved indirekte varme i ca. 20 minutter.
I grill-woken: Varm opp oljen og legg i alle grønnsakene, unntatt tomatene og aspargesen. Salte og pepre godt, rør litt av og til. Grønnsakene wokkes til grønnsakene er passe møre.
3. Ha i aspargesbitene og evt. tomatene de siste fem minuttene.
4. La grønnsakene avkjøles til romtemperatur og ha dem i en bolle.  
5. Riv skallet av en sitron og press begge sitronene over grønnsakene.
6. Smak til med salt, pepper og eventuelt urter. Basilikum, oregano og koriander er alle passende.
7. Bland i den revne parmesanen og server.

Denne salaten passer godt til grillet kjøtt og fisk, og den holder seg godt i kjøleskapet.
                                                                                            

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar