torsdag 11. juli 2013

Grillet fjellørret med ramsløk

Barnehagen hadde vært på fisketur og kom tilbake med 19 fine fjellørreter. Tre av disse ble med hjem og på grillen ble dette til en deilig middag.
Noen dager tidligere i uken fikk vi en liten pose med ramsløk av en koselig mann fra bygden. Kanskje disse to flotte råvarene kunne kombineres på en spennende måte... Noe annerledes enn den tradisjonelle grillete ørreten med agurksalat, nypoteter og rømme...
Og resultatet ble:

Grillet fjellørret med ramsløkaioli, sommerkål og kokte poteter.
 
Til ramsløkaiolien skulle jeg bruke ramsløkpurè. Så da tok jeg ramsløken, hakket den i en kjøkkenmaskin og blandet inn solsikkeolje slik at jeg fikk en flott grønn purè.
Ramsløkaioli:

 Hvitløk
1 egg
1/2 - 1 ss Dijon sennep
Solsikkeolje
1/2 - 1 ss ramsløkpurè
Salt
Hvitløken ble knust og kjørt i en kjøkkenmaskin sammen med egg og sennep. Mens kjøkkenmaskinen fremdeles gikk spedde jeg i solsikkeolje i en tynn stråle slik at aiolien fikk en passelig majoneskonsistens. Til slutt tilsatte jeg ramsløkspurè og salt etter smak.
 
Fisken ble renset, skyllet, tørket og smurt med olje på utsiden. Fisken ble krydret med salt og pepper og inni buken på fisken fikk den en liten dillkvist. Hver fisk fikk to sitronskiver under og over og lagt inn i en fiskerist/ fiskevender.
Fisken ble grillet ved indirekte varme i ca. 20 - 25 minutter.
Den grillete fjellørreten ble servert med ramsløkaioli, kokte poteter og sommerkålen som hadde kokt ca. 4 minutter i lettsaltet vann.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar